Prijatelj, državnik, človek - Pregl, Slavko (knjige, 2021)
Omizje prijateljev se je konec septembra 2020 med razmišljanjem o različnih slavjih in praznikih našlo ob skupnem preblisku, da bo januarja 2021 Milan Kučan dosegel visok jubilej, 80 let. Beseda je dala besedo in rodila se je zamisel, da bi se mu poklonili z zbornikom pričevanj njegovih prijateljev, sodelavcev in nekaterih sopotnikov. Nismo gradili političnega projekta, ki bi komurkoli želel parati živce ali zalivati pridušene nasmehe. Vsebino in obliko smo v celoti prepustili povabljenim ustvarjalkam in ustvarjalcem zapisov.
Keywords: Kučan, Milan; osamosvojitev; predsedniki; slovenski politiki