Zbirčica narodnih - Jurko, Blaž (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Jurko, Blaž, učitelj v Razboru pri Zidanem mostu. Rodil se je v Škalah leta 1859. Ohranjenih je 32 njegovih zapisov ljudskih pesmi (ŠZ IV. a, 54)