Pesmi - Ozmec, Jožef (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Ozmec, Jožef (1866-1923), iz Obreža pri Sredšiču. Kot gimnazijec v Celju je nabral zbirko ljudskih pesmi, ki jo je poslal Štreklju med urejanjem SNP II. Fr. Praprotnik, nadučitelj v Mozirju. V rokopisu so ohranjene 4 pesmi iz Velike Nedelje (ŠZ IV. a, 108).