Vakuum in plazma v zemeljski atmosferi - Čekada, Miha (Vakuumist, 2001)
V prispevku je opisana sestava in struktura zemeljske atmosfere. Natančneje so opisane kemijske reakcije v stratosferi in ionosferi, vakuumsko okolje v orbiti, kjer krožijo sonde s človeško posadko, in primeri plazme v naravi.
Keywords: Zemlja; Zemlya; atmosfera; struktura; vakuum; plazma