Zbirka narodnega blaga - Zobec, Anton (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Zobec, Anton, Wiesthalerjev učenec. Njegovo zbirko je skupaj z drugimi dijaškimi zbirkami Štreklju poslal F. Levec. V rokopisu je ohranjenih 29 ljudskih pesmi iz Ribnšike doline na Dolenjskem (ŠZ IV. a, 166).