Analiza dimenzij "globoke" integracije v poročanju treh slovenskih časnikov o zadevah EU v času predsedovanja Slovenije Svetu EU - Čepič, Mitja (Družboslovne razprave, 2009)
Z analizo vsebine poročanja o zadevah EU v treh resnih slovenskih dnevnih časopisih, dveh splošnih in enem gospodarskem v obdobju predsedovanja Slovenije Svetu EU analiziramo vlogo treh dimenzij globoke (evropske) integracije: funkcionalne, teritorialne in afiliacijske, v časopisnem diskurzu. Analiza je pokazala, da so vse tri dimenzije v javni razpravi sicer prisotne, da pa njihova diskurzivna podoba izkazuje pomembne primanjkljaje. Poročanje o zadevah EU je sicer domestificirano, v smislu obsega in prostora, hkrati pa smo skeptični glede njegove vloge pri oblikovanju Evrope kot posebne zamišljene skupnosti.
Keywords: European Union; Evropska unija; Predsedstva; Presidency; Mass media; Množični mediji; Newspapers; Časniki; Analiza vsebine; Content analysis; Slovenia; Slovenija; poročanje; predsedovanje