Avtomatski preskusni sistem za preverjanje kvalitete ultrazvočne merilne komore - Čop, Rudi (Materiali in tehnologije, 2000)
Pri razvoju ultrazvočne merilne komore za merjenje kinetike hidratacije me je predvsem zanimala njena kvaliteta kot pripomoček za opravljanje meritev. Zato sem potreboval potrdilo stabilnosti temperature in vlage v njej v daljšem časovnem obdobju. Ta preskus sem izpeljal tako, da sem uporabil grafični programski jezik HP VEE za nadzor standardnih merilnih inštrumentov. Uporabljeni grafični programski jezik je namenjen razvijanju merilnih programov na osebnih računalnikih v programskem okolju windows. Z njegovo uporabo sem si skrajšal razvojni čas potrebnega programskega orodja za 60%. Razviti računalniški program mi je posredoval nadzorovane merilne podatke o ultrazvočni komori, ki sem jih lahko zelo enostavno uporabil pri potrjevanju njene kvalitete.
Keywords: beton; hidratacija; strjevanje; kinetika; merilne naprave; merjenje