Polylinguale Intertextualität und Konstituierung von Kultursprachen - Warnke, Ingo (Linguistica (Ljubljana), 1998)
Večjezikovna medbesedilnost in oblikovanje kulturnih jezikov. Avtor v svojem prispevku izhaja iz jezikovno-zgodovinskega vidika, na podlagi katerega predstavi temeljno povezavo med besedilnimi vrstami in medkulturno komunikacijo. Pri tem se osredotoča na vlogo polilingvalnosti in besedilnih vrst pri oblikovanju kulturno-jezikovnih sistemov.
Keywords: besedilne vrste; culture; komunikacija; kultura; medkulturno sporazumevanje; tekstna lingvistika