Onomastic interferences in the language of migration - Jieanu, Ioana (Vestnik za tuje jezike, 2015)
Pri dvojezičnih govorcih prihaja v rabi lastnih imen do raznih sprememb. Te spremembe so povezane s kontekstualnim značajem, ki se izraža glede na pomen, t. j. začasno povezavo med lastnim imenom in obravnavanim predmetom, odvisno od govornega in situacijskega konteksta. V trenutni ekonomski migraciji Romunov v Španijo in Italijo so se romunska imena pod vplivom španske in italijanske onomastike spremenila. Namen tega dela je dvoje: preučiti interferenco, ki se pojavlja v lastnih imenih v komunikaciji romunskih izseljencev v Španiji in Italiji ter določiti klasifikacijo novonastalih lastnih imen v romunskih družinah, ki so se ustalile v teh dveh državah.
Keywords: human migration; migracije; jeziki v stiku; jezikovna interferenca; onomastics; onomastika; romunščina; Italian; italijanščina; Spanish; španščina; Italy; Italija; Spain; Španija