O definiciji površine - Drinovec-Drnovšek, Barbara (Obzornik za matematiko in fiziko, 2015)
V članku predstavimo primer, s katerim je H. A. Schwarz pokazal, da površine ukrivljene ploskve ne moremo definirati kot natančne zgornje meje površin vseh bližnjih poligonalnih ploskev.
Keywords: dolžina; surface; površina; area; polyhedral surfaces; aproksimacija; approximation; poliedrske ploskve