Glas - Docuk, Darja (knjige, 2022)
Saša na videz nepoškodovana preživi teroristični bombni napad, a usodna vožnja z moskovskim podzemnim vlakom na njej pusti globoke duševne rane. Njeni starši je ne razumejo in ji ne znajo pomagati, zato se preseli k babici v Kaliningrad. Tam se včlani v knjižni klub, ki ga obiskujejo njeni vrstniki. Vsak po svoje oškodovan, vsak s svojo bolečino. Z njihovo in babičino pomočjo se ji uspe počasi izviti iz primeža hromečega strahu. Kako po travmatični izkušnji najti moč za polno življenje? Poetičen in navdihujoč roman mlade moskovske novinarke, blogerke in pisateljice Darie Dotsuk (1990), rojene v Kazahstanu, je nastal po resničnih dogodkih in pretresa travme preživelih žrtev terorističnih napadov. Roman je bil leta 2017 nominiran za mednarodno nagrado za otroško književnost Vladislava Krapivina in leta 2019 uvrščen v IBBY-jevo zbirko knjig za otroke s posebnimi potrebami.