O podatku, informaciji in znanju - Mohorič, Tomaž (Uporabna informatika (Ljubljana), 1999)
Izraza podatek in informacija se pogosto uprabljata kot sinonima, čeprav obstaja med njima precejšnja pomenska razlika. Podobno se zadnje čase dogaja tudi z izrazom znanje, ki se ponekod uporablja v pomenu podatek. Namen prispevka je razčistiti pomenske razlike med omenjenimi izrazi. V prvem delu je poglobljeno predstavljen način človekovega dojemanja, razumevanje in predstavljanja sveta, v drugem delu pa so podane nakatere standardne definicije podatka, informacije in znanja.
Keywords: definicije; informacija; podatek