Kvantno računanje - Belič, Igor (Vakuumist, 1996)
Originalni članek Toma Thompsona daje nekaj odgovorov na vprašanja usmeritev računalniških tehnologij v prihodnosti. Posebej zanimiv je del članka, ki opisuje možnosti kvantnega računanja. Elementi, ki izvajajo kvantno računanje,lahko dolgo delujejo le v vakuumskem okolju. Če bodo principi kvantnega računanja kdaj postali resničnost, potem bo to tudi začetek velikega vzpona vakuumskih tehnologij.
Keywords: computer science; računalništvo; kvantni procesorji; vakuumska tehnika