MMXXI - Žerdin, Ali (knjige, 2022)
V drugem letu pandemije covida-19 ni mutiral le virus. Nismo se ukvarjali zgolj s ponovnim učenjem pozabljenih črk grške abecede. Med pandemijo je vsaj tako kot SARS-CoV-2 mutirala tudi družba. Družba brez proticepilske tradicije, družba, v kateri je pred letom MMXXI velika večina menila, da so cepiva izkoreninila številne nevarne bolezni, se ni cepila, pač pa se je razcepila. Vlada je skušala pandemijo zamejevati z odloki, neustavnimi mutacijami pravnega reda. Mutirali so policija, zdravstvo, država, njena zunanjepolitična usmeritev.
Keywords: COVID-19; Epidemije; vladna politika