Ocena vpliva vhodnih parametrov v analizi toplotnega prehodnega pojava pod tlakom v reaktorski posodi Nuklearne elektrarne Krško v primeru majhne izlivne nezgode - Bašič, Ivica (Strojniški vestnik, 2006)
V prispevku smo se osredotočili na deterministično metodo izbire mejnih primerov ohladitve reaktorske posode Nuklearne elektrarne Krško pri posredovanju sistema za zasilno hlajenje sredice med malo izlivno nezgodo. Za osnovni izračun smo izbrali malo izlivno nezgodo z zlomom velikosti ustreznega premera 50,8 mm v hladni veji in termohidravlični računalniški program RELAP5/MOD3.3. V nadaljnji študiji smo s spreminjanjem parametrov sistema za zasilno hlajenje sredice za zlom na istem mestu simulirali se tri scenarije male izlivne nezgode. Namen studije je bil oceniti, koliko so mejni izbrani vhodni parametri nevarni za toplotni prehodni pojav pod tlakom v reaktorski tlačni posodi.
Keywords: reaktorji jedrski; posode reaktorske; pojavi prehodni; nezgode izlivne male; Nuklearna elektrarna Krško; jedrski reaktorji; izlivne nezgode; modeli; simulacije