Ambiguous symbols - Thomas, Julian (Documenta Praehistorica, 2005)
V tem članku razpravljam o redkosti reprezentativne umetnosti, predvsem o redkosti upodobitev človeškega telesa v neolitiku Britanje, kar je v nasprotju z neolitikom Jugovzhodne Evrope. Menim, da lahko to nasprotje lahko povežemo z različnimi predstavami o osebni identiteti in telesni integriteti. V poznoneolitski Britaniji, se je razvila kompleksna oblika nereprezentativnih dekoracij. Na ta način so z uporabo namensko dvoumnih motivov, ki so povezovali preteklost in sedanjost kot tudi oddaljena mesta, izpopolnili običaje povezovanja z odsotnimi osebami in predmeti.
Keywords: Velika Britanija; arheološke najdbe; neolitik; navade; običaji; simboli; symbol