List 15. Za cvetličarje kaj. (Kdor želi vsak zimsk čas brez steklenega posodja zelenih (frišnih) cvetlic imeti), naj ob cvet ji najlepši in najpopolniši cvetlični popek (Blumenknospe), preden se razpoči, s kake 3 pavce dolgim receljnom od stebla s škarjami odreže. Tam, kjer je recelj odrezan bil, naj se zamaže z voskom, in tako naj se popek položi v kak senčnat kraj, da ondi leži, dokler se enmalo zgerbauči in zvene, kar se v malo dneh zgodi. Popek se vtakne potem v papirnat škarnicelj in ta položi v pripravno škatljico, ki se v suh in hladen pesek zadela na kakošnem mestu, kjer ni ne toplo ne vlažno. — Hočeš pozimi frišno cvetlico imeti, vzemi jo pred ta večer iz škatljice, odreži ji z voskom zakapani konček in postavi jo v kozarec z vodo napolnjeni, v kteri si enmalo solita rja in kuhinske soli raztopil — in drugo jutro te bo razveseljevala cveteča vertna roža, cve-teči nagelj ali karkoli si na to vižo k življenju obudil. (?)