Hči Rima - Afshar, Tessa (knjige, 2021)
Roman o svetih zakoncih Priskili in Akvilu, ki sta rešila življenje apostolu Pavlu, v treh različnih mestih ustanovila hišne cerkve in postala vplivna duhovna voditelja v nekaterih najbolj strašnih letih cerkvene zgodovine. Ko hčer uglednega rimskega generala sreča razdedinjenega judovskega priseljenca, še nihče ne more slutiti, da bosta po Božjem načrtu postala najvplivnejši par zgodnje Cerkve. Njuni ljubezni grozijo sence umora in izdaje, njuno življenje se vse bolj zapleta, a ob Priskili in Akvilu vztrajno raste skupnost kristjanov. Toda ko ju muhasti cesar izžene iz Rima, zatočišče poiščeta v Korintu, kjer se srečata tudi z učiteljem Pavlom. Jima bo uspelo iz nadvse zapletenega življenjskega položaja najti pot k odrešenju?