Camino - Škarja, Petra (knjige, 2020)
Knjiga, ki vam bo pomagala v težkih trenutkih. Celo v tistih - najtežjih. Podaja upanje, moč, vero v življenje in smisel vztrajanja. Ta knjiga se je pisala 13 let. Oziroma 24 let. Le spisana je bila na in po Caminu. Na poti, ki mi je predstavljala osebni prehod. Prehod iz lastnega suženjstva do svobode, suženjstva kot posledice travme iz otroštva, s katerimi posledicami sem se borila vse do sedaj. Pripravljena sem bila iti na konec sveta, da se rešim teh okov, ki so postajali vse težji in težji in pod katerimi bremeni sem klecala spet in spet. In prav to sem storila. Šla na konec sveta (Fisterra) iskati preprosto - lahkotnost in svobodo! Camino je narava, katere del postaneš. Camino je čas, ki ga imaš, da spoznaš sebe. Camino so ljudje, ki jih srečaš, kjer te vsakdo na svojstven način obogati. Camino je pristnost - narave, življenja, odnosov. Camino je odločitev, da boš v življenju nekaj spremenil. In Camino je še nekaj, kar ni moč opisati, ampak lahko le doživiš.
Keywords: osebnostni razvoj; psihične travme; romanja; Spolna zloraba; V leposlovju