Nekateri geografski vidiki rodnostnega obnašanja na izbranih primerih (v Sloveniji) - Josipovič, Damir (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2002)
Članek prikazuje primer aplikacije geografije pri proučevanju rodnostnega obnašanja. S pomočjo analize uradnih statističnih podatkov in analize z anketo zbranih podatkov smo primerjali tri območja v Sloveniji (Prekmurje, Zasavje, območje upravne enote Domžale), in sicer na področju urbanosti, reliefa in etničnosti. Ugotovitve kažejo na določene primerjalne prednosti in potencial geografskega pristopa k študiju rodnosti.
Keywords: demogeografija; demografija; demography; nataliteta; Slovenia; Slovenija