Metoda absolutnih vozliščnih koordinat v dinamiki sistema togih teles z vključitvijo kontaktnih razmer - Skrinjar, Luka (visokošolska dela, 2017)
Raziskava predstavlja pristop k reševanju dinamskih sistemov, ki so sestavljeni iz togih in prožnih teles ter povezani z ustreznimi kinematičnimi povezavami. Za določitev dinamskega odziva je razvita in numerično ter eksperimentalno ovrednotena kinematična povezava čepa v vodilu z zračnostjo, ki je nato uporabljena pri izdelavi dinamskega sestava, sestavljenega iz togih in prožnih teles. Obravnavani dinamski model, ki temelji na realni inženirski aplikaciji, je uporabljen v procesu analize vpliva pred-napetja na dinamski odziv.
Keywords: absolute nodal coordinate formulation; contact; dinamika sistemov teles; disertacije; dissertations; kinematic constraints; kinematic constraints with clearance; kinematične povezave; kinematične povezave z zračnostjo; kontakti; measurement; meritve; metoda absolutnih vozliščnih koordinat; multibody system dynamicS; nelinearna dinamika; nonlinear dynamics; stikalni mehanizmi; switchgear mechanisms