Mi proti vam - Backman, Fredrik (knjige, 2023)
Prebivalci Beartowna se preživeli tragedijo. A še preden si dobro opomorejo od pretresljivih dogodkov, jih doleti nov šok: njihova ljubljena hokejska ekipa razpada. Še huje, vsi nekdanji mladinci, ki zdaj igrajo za konkurenčno mestece Hed, si privoščljivo manejo roke. Napetost vse bolj narašča, a sredi kaosa se formira nova ekipa, določijo tudi novega trenerja. Fantje se le počasi privajajo drug na drugega in pot do bleščeče forme je še dolga, tekma s Hedom pa vsak dan bližje. Sprva nedolžne potegavščine med mestoma se sprevržejo v vse hujše nasilje, ki bo terjalo še eno žrtev …
Keywords: Hokejisti; Športna društva; V leposlovju