The sacralization of straightedge punk - Dines, Mike (Muzikološki zbornik, 2014)
Članek raziskuje izoblikovanje gibanja Krishnacore, pojava, ki je nastal z zlitjem ameriškega straightedge punka in gibanja Hare Krišna v devetdesetih letih. Ugotavlja, da je bila - čeprav je bil podoben način življenja, ki je obsegal vegetarijanstvo, odklanjanje uporabe psihoaktivnih substance in nebrzdane spolnosti, temeljno izhodišče povezovanja- prav bhakti-joga (teološka in filozofska osnova gibanja Hare Krišna) tista, ki je utrdila njuno povezanost. Raziskuje tudi estetsko dimenzijo punka v vedskem kontekstu, še posebej v zvezi z 'Nada-Bhrama', oziroma sakralizacijo zvoka.
Keywords: bhakti-joga; Krishnacore; Nada-Brahma; punk; sakralizacija zvoka; straightedge