Mikroelektronski krmilnik za elektronske sanitarne baterije (Informacije MIDEM, 1992)
V članku je opisan primer načrtovanja krmilnika za elektronske sanitarne baterije, ki je prirejen za mikroelektronsko izvedbo. Krmilnik deluje na osnovi zaznavanja odboja infrardeče svetlobe in omogoča aktiviranje vodovodnih armatur brez fizičnega dotika. Po tej zasnovi, ki vključuje analogne in digitalne dele vezja in upošteva omejitve povezane z mikroelektronsko tehnologijo, smo izdelali laboratorijsko vezje v klasični obliki s standardnimi elektronskimi komponentami. Za posamezne dele vezja smo uporabili postopke računalniško podprtega načrtovanja.
Keywords: computer aided circuit design; driver circuits; electronic circuits; electronic drivers; electronic sanitarian batteries; elektronska vezja; elektronske sanitarne baterije; elektronski krmilniki; integrated circuits; krmilna vezja; microelectronics; mikroelektronika; računalniško načrtovanje