Urejanje zemljišč - pomembno področje geodezije - Prosen, Anton (Geodetski vestnik, 1998)
V članku je razčlenitev novega področja v geodeziji, ki se imenuje urejanje in upravljanje z zemljišči. Poleg razlage posameznih terminov smo podali tudi vsebinske naloge, ki izvirajo iz teh področij
Keywords: geodezija; upravljanje; urejanje; zemljišča