Ob Gradivu za pomološki slovar - Košmrlj-Levačič, Borislava (Jezikoslovni zapiski, 1997)
V pričujočem kritičnem pregledu želim predstaviti Sadjarstvo Franceta Adamiča (1995) - ki ga v uvodu avtor sicer poimenuje Gradivo za pomološki slovar - in opozoriti na nekatere pomanjkljivosti, ki naj bi jih soustvarjalci pri (morebitnem) nadaljnjem delu odpravili.
Keywords: sadjarstvo; Slovene; slovenščina; terminološki slovarji; Adamič, France: Kmetijski tehniški slovar; Adamič, France: Sadjarstvo; ocene in poročila