Veliki angleško-slovenski slovar OXFORD-DZS dokončan - Hočevar, Mojca M. (Mostovi (Ljubljana), 2006)
Predstavljen je največji in najobširnejši angleško-slovenski slovar za slovenske uporabnike, katerega drugi del je izšel konec leta 2006. Slovar je obenem prvi korpusni slovar, pripravljen na podlagi angleško-francoskega slovarja založb Oxford in Hachette ter slovenskega besedilnega korpusa Fida in drugih virov. Gesla in prevodne ustreznice so izbrane posebej za slovenske uporabnike. Med viri ni bil uporabljen Veliki angleško-slovenski slovar avtorjev Antona Grada, Ružene Škerlj in Nade Vitorovič.
Keywords: angleščina; ocene in poročila; slovarji; slovenščina; Veliki angleško-slovenski slovar OXFORD-DZS