Severnica - Jelovšek, Nina (knjige, 2020)
Tam daleč nekje v mrzlih severnih krajih je živel medvedek Lars s svojo mamo medvedko. Ko sta nekega dne pohajkovala po zasneženi pokrajini, se je zgodila nesreča. Led na jezeru se je pod njima vdrl in mamo medvedko je odneslo proč na ledeni ploskvi. Medvedek se je najprej zelo ustrašil, potem pa se je odločil, da bo poskusil poiskati mamo.