Interdisciplinary research in teaching and learning - Laure, Maruša (knjige, 2024)
Monografija z naslovom "Interdisciplinarne raziskave v poučevanju in učenju: novi pogledi in pristopi" združuje 35 izvirnih znanstvenih člankov, ki raziskujejo večdimenzionalne vidike izobraževanja. Prispevki pokrivajo širok spekter tem, vključno z inovativnimi metodologijami poučevanja, vključevanjem tehnologije v učenje, razvojem kompetenc in pedagoško psihologijo. Vsak članek ponuja edinstven pogled na to, kako lahko interdisciplinarni pristopi izboljšajo izobraževalne prakse in rezultate. Monografija si prizadeva povezati teoretična spoznanja s praktično uporabnostjo, kar ponuja dragocene informacije za učitelje, oblikovalce politik in raziskovalce. Z obravnavo sodobnih izzivov in predlaganimi rešitvami ta monografija služi kot obsežen vir za tiste, ki želijo razumeti in izboljšati kompleksno področje sodobnega izobraževanja. Raznolika stališča in temeljite raziskave, predstavljene tukaj, poudarjajo pomen prizadevanj za napredek v poučevanju in učenju v različnih izobraževalnih kontekstih.