Pismo Karlu Štreklju - Velikonja, Jože (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja, 1911)
Velikonja, Jože, rojen 11. 12. 1898 v Štandrežu pri Gorici, je bil učitelj, nekaj časa na Strmecu pri Logu pod Mangartom, od koder je poslal Štreklju ljudske pesmi. V rokopisu sta ohranjeni zbirki pesmi s Strmca (ŠZ IV. a, 158).