Zenski s v e t Materinstvo. Vsaika mati mora posvetiti vso skrb in nego Bvojenm zdravju, zlasti y času nosečnosti, ko ee ustvarja v njeni motranjoati novo življenjeMarsika/tera mlada žena niti ne pozna n«varnoeti, kaiterim je izpostavlje''' Eonserviranje paradižnikov. "^ 1. Zrel.e paradižnike operemo in jih očistimo pecljev. Razpolovimo jih kar z roko in jih damo dušit. Ko se zmehčajo, jih pretlačimo, damo v steklenice in steriliziramo pol ure. Uporabljamo jih za juhe, omake in prikuhe. 2. Drobne zrele paradižnike obrišemo, vloži^ mo v široke kozarce, zalijemo s prekuhanim. in zopet ohlajenim kisom. Na vrh damo lahko za prst olja in steklenice dobro zavežemo. 3. Lepe, a še trde paradižnike razpolovimo, jih zložimo v kozarce, katere dobro zavežemo s pergamenfcotn in kuhamo v sopari pol ure, Eumarice v kisu. Majhne kumarice operi, dobro naeoli ter jih pusti v soli 24 ut in jib nato obriši, nakar jih trdo vloži v kozarec, vmes pa nekaj listov vin^ ske trte in janeževih listov, kako zeleno pa^ priko ter par kosov čebule. Zalij kumarice s hudim, prevretim in ohlajenim kieom. Da se ne bodo dvignile, zatakni pod vrhod navzkriž, dve paličici, nalij za p.rst plja in zavežj