Das Europäische Raumentwicklungskonzept als Grundlage für grenzüberschreitende Kooperationen - Zimmermann, Friedrich M. (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1999)
Prispevek poroča o ciljih in strategijah bruseljskega Evropskega koncepta prostorskega razvoja (EUREK). Avtor osvetli nekatere možnosti, ki jih ta strateški koncept ponuja in priporoča skupno načrtovanje razvoja na obmejnih območjih, tako partnerskih držav Evropske zveze kot njih in kandidatk za priključitev. Prostorski načrti, ki bodo upoštevali danosti in komplementarnost območij ob meji bodo deležni pomoči, ki jo nakazuje obravnavani strateški program EU.
Keywords: Europe; European Union; Evropa; Evropska unija; mednarodni odnosi; obmejna območja; obmejno sodelovanje; politična geografija; prostorski razvoj; regije