S študijske izmenjave Erasmus+ EPTE - Bergant, Nika (Didakta, 2018)
V članku bom opisala projekt, ki je bil izveden v okviru študijske izmenjave Erasmus + EPTE na Portugalskem v osnovni šoli Colégio do Sardao med učenci tretjih razredov: namen projekta je bil učencem na njim primeren način predstaviti pojem medkulturnosti in jim pokazati, da nam drugačnost lahko prinese veliko pozitivnega. Pri projektu smo štiri študentke razrednega pouka iz štirih različnih držav (Nemčije, Slovaške, Portugalske, Slovenije) zaobjele različna področja, in sicer umetnost, kot sta likovno ustvarjanje in glasba, sociologijo in predmet tujega jezika, angleščine; pri tem naj poudarim tudi pomen različnih sprotnih dejavnosti, s katerimi je nastajal pomemben, tudi "konkreten" rezultat našega projekta z imenom Luko's journey: to je bila sproti nastajajoča knjiga z istoimenskim naslovom, ki preko neposredne ustvarjalnosti učencev kaže proces našega projekta.
Keywords: kulturni pluralizem; medkulturnost; osnovne šole; praktična pedagogika; projektno učno delo