Razumevanje javnega sektorja in slovenska gospodarska politika po letu 2008 - Tajnikar, Maks (Teorija in praksa, 2015)
Avtorja v članku najprej prikažeta, kako je treba po njunem mnenju pravilno razumeti javni sektor, in potem analizirata, kako je napačno razumevanje javnega sektorja vplivalo na oblikovanje slovenske gospodarske politike po izbruhu svetovne gospodarske krize v letu 2008. Po njunem mnenju so gospodarska področja, ki naj bi jih organizirali v obliki javnega sektorja, opredeljena z zahtevo po večanju družbene učinkovitosti, obseg dejavnosti javnega sektorja glede na obseg dejavnosti zasebnega sektorja pa naj bi bil dan tudi s strukturo agregatnega povpraševanja. Na podlagi teh iztočnic avtorja pokažeta na napačne poteze gospodarske politike v Sloveniji po letu 2008.
Keywords: economic policy; economics; ekonomija; ekonomska politika; javni sektor; public sector; Slovenia; Slovenija