Naš razburkani čas - Švajncer, Marija (knjige, 2023)
Razklanost sveta na bogate in revne, odločevalce in podrejene, postaja že skoraj običajna. Vse premalo je tistih, ki so do takšnih krivic kritični. Veliki načrti so se razblinili, človekoljubne besede so se spremenile v fraze, ki jih le redki jemljejo resno. Videti je, kot da sta dobrota in dobronamernost nekam odrinjeni in spremenjeni v prazni lupini. Življenje je kratko. Le zakaj ga toliko ljudi izmaliči do neprepoznavnosti? To, kar živijo, je nekak ponaredek ali pa utelešena laž. Denar vladar jih napravi čudno spačene in skrivenčene.
Keywords: človekove pravice; demokracija; Država; elektronske knjige; Filozofija; Filozofija družbe; Filozofija politike; marginalne skupine; politika; pravna država