The strong metric dimension of generalized Sierpiński graphs with pendant vertices - Estaji, Ehsan (Ars mathematica contemporanea, 2017)
Naj bo ?$G$? povezan graf reda ?$n$? z ?$ε(G)$? končnimi vozlišči. Za dano pozitivno celo število ?$t$? naj ?$S(G, t)$? označuje ?$t$?-ti posplošeni graf Sierpińskega grafa ?$G$?. Tukaj pokažemo, da če je vsako notranje vozlišče grafa ?$G$? prerezno vozlišče, potem je krepka metrična dimenzija posplošenega grafa ?$S(G, t)$? dana z ?$$\dim_s(S(G, t)) = \frac{ε(G) (n^t - 2n^{t-1} +1) - n + 1}{n-1}. $$?
Keywords: grafi; grafi Sierpińskega; krepka metrična dimenzija