Pravi zaklad - Afshar, Tessa (knjige, 2023)
Judinja Sara, pisarka, se poroči z Darejem, plemičem. Sčasoma je svojega moža vzljubila, a moževa ljubezen se ji je zdela nedosegljiva. Darej pa še vedno dvomi o svoji ženi. Je prava izbira? Njegov nemir se še poglobi, ko spozna, da Sara pomaga bratrancu Nehemiju pri prizadevanjih za obnovo jeruzalemskega obzidja. Kralj Dareju ukaže, da mora pri teh prizadevanjih sodelovati, zato se s Saro podata na pot v domovino ljudstva Darejeve matere. . Bo pot, polna nevarnosti, sporov in neverjetnih spominov Dareju pomagala uvideti, da njegovo življenje vodi božja roka?