V Hrupnem je zmeraj veselo - Lindgren, Astrid (knjige, 2025)
Če hoče kdo k nam v Hrupno, se mora pripeljati po celi vrsti strmin. Hrupno namreč stoji zelo visoko. Če bi stalo vsaj še majčkeno više, bi lahko bezali zvezde z neba z navadnimi grabljami. Tukaj je tretja knjiga o otrocih iz Hrupnega. Jih že poznate? Lizo, Brito, Ano, Olija, Janija, Tonija in Kerstinco. Kakšno veselje je bivati v tej vasi! Astrid Lindgren je s priljubljenimi zgodbami o otrocih iz Hrupnega ustvarila igriv otroški svet, ki se nas dotakne s preprostostjo, modrostjo, človečnostjo in žlahtnim humorjem. Ilustracije je ustvarila Ingrid Vang Nyman. V imenitnim prevodu Nade Grošelj zdaj lahko beremo vse tri knjige, ki spadajo v svetovno zakladnico klasičnih del za otroke – Vsi mi otroci iz Hrupnega, Več o nas otrocih iz Hrupnega in V Hrupnem je zmeraj veselo.
Keywords: Igre; Otroci; Podeželje; Prijateljstvo; V otroškem leposlovju; zvočne knjige