Pet prijateljev - Blyton, Enid (knjige, 2023)
Na cornwalski obali so še žive zgodbe o varljivih očeh, ki so v viharjih zvabljale ladje na čeri. Pet prijateljev na počitnicah jim z zanimanjem prisluhne. Potem pa se svetlobni znaki spet pojavijo. Ali jih v temnih nočeh oddajajo duhovi davno mrtvih plenilcev? Ali pa je razlaga preprostejša? Enid Blyton je ena najbolj priljubljenih otroških avtoric vseh časov. V svetu je bilo prodanih več kot 500 milijonov njenih knjig, prevedene pa so v več tujih jezikov kot dela katerekoli druge otroške avtorice ali avtorja. Enid Blyton je nadvse rada pisala za otroke. Napisala je več kot 600 knjig in na stotine kratkih zgodb. Najbolj priljubljena je serija Pet prijateljev, zelo znani sta tudi zbirki Skrivnih sedem in Nagajivka Nika ter zgodbice o Nodiju.
Keywords: Druščine; Pustolovščine; V mladinskem leposlovju