Vpliv represivnih dejavnikov na zlorabe kreditnih in plačilnih kartic v Sloveniji - Gradišar, Miro (Revija za kriminalistiko in kriminologijo, 2010)
Prispevek govori o vplivu represivnih organov, zakonodaje in izrekanja sankcij na obseg zlorab plačilnega prometa s kreditnimi in plačilnimi karticami. Plačilni promet je ena izmed pomembnih dejavnosti bank, z njimi pa se ukvarjajo tudi druge finančne ustanove. Elektronski plačilni promet je zaradi nižjih stroškov, hitrosti in uporabnosti v naglem vzponu, žal je zaraditežavne in včasih nezadostne zaščite elektronskih plačilnih sistemov pogosto tarča napadov.
Keywords: banke; elektronsko bančništvo; finančni kriminal; goljufije; plačilne kartice; plačilni sistemi; zlorabe