Flag-transitive automorphism groups of 2-designs with lambda greater than or equal to (r, lambda)sup2 and an application to symmetric designs - Zhou, Shenglin (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Naj bo ?$\mathcal{D}$? ?$2-(v, k, λ)$? načrt z ?$λ \ge (r, λ)^2$?. Če je ?$G \le \text{Aut}(\mathcal{D})$? praporno-tranzitiven, potem ?$G$? ne more biti enostavno diagonalnega ali zasukanega venčno produktnega tipa, in če je ?$G$? produkten tip, potem ima sokl od ?$G$? natančno dve komponenti, ?$G$? pa ima rang 3. Pokažemo še: če je ?$\mathcal{D}$? simetričen, potem mora biti ?$G$? afina ali skoraj enostavna grupa.
Keywords: grupa avtomorfizmov; praporna-tranzitivnost; primitivnost