Uranonosna struktura Valentin-Javorje - Mlakar, Ivan (Geologija, 2001)
V prvem delu je prikazan razvoj uranonosne Grödenske formacije na območju Valentin-Javorje, ki je zelo podoben tistemu na Žirovskem vrhu. Posebnost je plast sivega apnenca znotraj sivo zelenih klastitov Brebovniškega člena ter sili diabazov oziroma spilitiziranih diabazov v spodnji tretjini Hobovškega člena Grödenske formacije. Največja pozornost je namenjena zelo zapleteni tektonski zgradbi ozemlja; ta je končni stadij deformacije poleglih gub nižjega reda.
Keywords: geološka zgradba; grödenske formacije; Javorje; paleozoik; rudišča; uran