Analiza merilnih sistemov za zagotavljanje kakovosti v procesu šest sigm - Soković, Mirko (Strojniški vestnik, 2005)
Danes na trgu avtomobilske industrije obstaja velika konkurenca zato morajo podjetja stalno izboljševati kakovost izdelkov/storitev če želijo obdržati svoj položaj. Zagotoviti je treba brezhibno delovanje poslovnega sistema ter nenehno izboljšanje vseh procesov v podjetju. Pri tem si pomagajo z različnimi metodami in orodji, tako že znanimi kakor tudi novejšimi, kakršna je metodologija Sest sigm - 6s. V prispevku je razložena študija merilnih sistemov, ki so zelo pomemben element v metodologiji šest sigm.
Keywords: sistemi merilni; variacije; variation; metodologija šest sigem; analize R and R; merilni sistemi; zagotavljanje kakovosti; šest sigm