Pogovor z umetno inteligenco o pravljicah - Zakrajšek, Srečo (knjige, 2024)
V gradivu je zabeležen pogovor s ChatGPT o temi pravljic. Med branjem in razmišljanjem bralec lahko spoznava sposobnosti in pomanjkljivosti sogovornika ter aktivno sodeluje s postavljanjem vprašanj ali komentiranjem. ChatGPT mu bo z veseljem in takoj odgovoril, tudi tuji jeziki niso ovira. Problematični so predvsem konkretni podatki, medtem ko je sposobnost izmišljanja in iskanja inovativnih rešitev izjemna. Klasične rešitve pa so že itak dovolj razvite pri naravni inteligenci. Odlična pa je možnost, da pripravite pravljice za določene osebe v okolju, ki jih najbolj privlači.