Temelji slovenskega knjižnega jezika 16. stoletja - Müller, Jakob (Slavistična revija, 2008)
Članek v uvodnem delu obravnava pomene poimenovanja slovenski jezik v 16. stoletju, v nadaljevanju pa ugotavlja tri glavne zgodovinske temelje slovenskega knjižnega jezika: naravnega, kulturneg in ustvarjalnega.
Keywords: 16.st.; besedje; knjižni jezik; leksikografija; lexicography; orthography; pravopis; protestantski pisci; skladnja; Slovene; slovenščina; standard language; syntax; zgodovina jezika