Nomen est omen - Kurent, Andreja (Pravni letopis, 2016)
Tako poslovniki slovenske skupščine kot Poslovnik državnega zbora so do leta 2002 uporabljali ime hitri postopek, od tedaj naprej pa je nujni zakonodajni postopek. Zastavlja se vprašanje, ali je bilo preimenovanje upravičeno, saj ni jasno, ali se z nujnim zakonodajnim postopkom želi doseči čimprejšnja uveljavitev zakona ali pa je zakon nujno treba sprejeti. Pojem nujnosti namreč ni dovolj jasno opredeljen, niti z navezavo na druge pravne vire, ki ta pojem uporabljajo. Primerjalno so navedeni primeri pravnih aktov, ki bi jih bilo "nujno" treba sprejeti.
Keywords: parlamenti; zakonodaja; zakonodajni postopek