Novosti v prenovljeni Uredbi Bruselj I glede varstva šibkejših strank - Galič, Aleš (Pravni letopis, 2015)
Reforma Uredbe Bruselj I je prinesla nekaj novosti tudi glede pristojnosti v potrošniških, delovnih in zavarovalniških sporih. S tem se bo procesnopravno varstvo tipično šibkejših strank izboljšalo. Najpomembnejše spremembe se nanašajo na razširitev polja uporabe Uredbe za spore proti tožencem iz tretjih držav in na omejitev možnosti, da pride do tihega dogovora o pristojnosti v škodo šibkejše stranke.
Keywords: civilno procesno pravo; direktive; European Union; Evropska unija; pristojnosti; reševanje; spori