Dolgouhec in medved - Pačnik, Mojca (knjige, 2019)
V hudih časih lakote in pomanjkanja je kmet posekal drevje v gozdu in ga prodal, potam pa je požgal grmovje in zemljo preoral. Posejal je oves in kazalo je na dobro letino. A nepovabljena sta se prišla na njivo gostit medved in zajec in se začela prepirati, čigav bo oves: medvedov ali zajčev?