Moj pogled na osamosvajanje slovenskega športa 1988–1992 - Šugman, Rajko (Šport (Ljubljana), 2021)
Prispevek o osamosvajanju slovenskega športa 1988–1992 je napisal Rajko Šugman, eden od udeležencev osamosvajanja, na podlagi primarnih in sekundarnih virov ter lastnih zapiskov. V omenjenem obdobju je bil član predsedstva Zveze za telesno kulturo Jugoslavije (ZTKJ), član predsedstva Športne zveze Slovenije in od leta 1990 njen predsednik. Leta 1999 je napisal knjigo Prelomno obdobje slovenskega športa 1988–1994, ki jo je izdala Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani.
Keywords: history; olimpizem; Olympism; osamosvojitev Slovenije; Slovenia; Slovenija; sport; šport; zgodovina