Raziskovalna dejavnost v zdravstveni negi na slovenskem - prispevek Stane Kavalič - Mihelič-Zajec, Andreja (Obzornik zdravstvene nege, 1999)
V uvodu je nakazan pomen poznavanja preteklosti za uspešno načrtovanje razvojazdravstvene nege. Medicinskim sestram, nosilkam in oblikovalkam strokovnega področja, se vedno znova postavlja vprašanje o samih začetkih. V pregledu literature je predstavljena raziskovalna dejavnost Stane Kavalič v zdravstveni negi. Opredeljeni so pogoji za raziskovalno aktivnost in med temi izrazit prispevek Kavaličeve pri prenosu tujega znanja. Izpostavljeno je njenopoznavanje metodologije in samega praktičnega raziskovanja.
Keywords: Nursing research; raziskovalna dejavnost; Trends; zdravstvena nega